bence.blog.hu

Blog aktuális témákról. A fő irányvonal: tech, web, kütyük, sorozatok, filmek, Apple, appok stb.

Címkék

444.hu (1) 500 days of summer (1) 500 nap nyár (1) agymenők (1) akció (1) alkalmazás (6) android (3) apple (21) app store (2) aranypart (1) a bombák földjén (1) a cég (1) a folyó (1) a közösségi háló (1) balaton (1) barátság extrákkal (1) battlefield 4 (1) boardwalk empire (1) budapest (10) cegléd (1) colin mcrae rally (1) derült égből család (1) diplomatavadász (1) előzetes (1) etarget (1) facebook (7) farkas (1) Fast & Furious 6 (1) film (12) friends with benefits (1) gameplay (1) game of thrones (2) gengszterkorzó (1) google reader (1) grand theft auto (1) grand theft auto 3 (1) grand theft auto 5 (2) hacktion (1) Halálos iramban 6 (1) happy town (1) hawaii five-0 (1) how to make it in america (2) index.hu (1) ingyen alert (1) instagram (1) interjú (1) ios (10) ipad (8) iphone (9) jackass (1) játék (14) jobs (1) kemény motorosok (1) képek (5) kergetjük az amerikai álmot (2) kívülállók (2) kritika (29) kütyü (1) life unexpected (1) local nyúz (1) lost (1) lost girl (1) mac (1) melrose place (2009) (1) mirrors edge (1) misfits (2) mobil (1) nancy ül a fűben (2) no ordinary family (1) online marketing (1) összeesküvés (1) podcast (1) politika (1) póló (1) postafiók (1) programajánló (1) quake live (1) samsung (1) shit my dad says (1) siófok (1) skins (4) social (3) sons of anarchy (1) sorozat (28) sport (1) spotify (1) steve jobs (4) stream (1) tech (17) telekom (1) tesco (1) the big bang theory (1) the big c (1) the event (1) the firm (1) the hurt locker (1) the river (1) the social network (1) tomb raider (1) torrent (1) trónok harca (2) videó (14) vízilabda (1) web (16) weeds (2) wilfred (us) (1) xbox 360 (1) xbox one (1) zene (2) zombieland (1) [rec] (1) [rec] 2 (1)

[Rec] (2007)

2009.07.19. 05:30 bence_

Tegnap megláttam, hogy kijött Blu-ray diszken a The Haunting In Connecticut és egyből beugrott róla, hogy 1 hete néztem egy másik, igen jó horrort, amiről akartam is írni. Tehát téma a [Rec], lássuk mit alkottak a spanyolok.

Igyekszem spoiler nélkül írni, legalábbis előtte szólni fogok, nyugodtan lehet tovább olvasni. Nos, a történet egyszerű, adott egy tévéstáb, akik dokumentumfilmet forgatnak a helyi tűzoltóságon, Barcelonában. A film elején még el is játsszák, hogy mennyit bakizik Ángela, a riporter csaj felvétel közben - aki egyébként oltári nagy baromságokat mond ilyenkor a kamerába, majd ezeket az “elrontott jeleneteket” újra fel is kell venniük. Ezzel próbálták életszerűbbé tenni a filmet, na meg azzal, hogy Pablo, az operatőr végig szereplője a filmnek. Ő kézikamerával rohan Ángela után, ami a film elején még elég idegesítő, aztán én vagy megszoktam vagy kicsit tompítottak az erős kameramozgáson. Az egész történet ott kezdődik, hogy a tűzoltók riasztást kapnak. A bejelentés egy társasház lakóitól érkezik, akik sikítozást hallanak a szomszéd szobából. Feladatuk az lesz, hogy segítsenek a rendőröknek bejutni a lakásba.

[spoiler] Bejutnak tehát a lakásba, ahol egy dühöngő idős néni kiharap egy szép darabot az egyik rendőr arcából. Az események innen már pörögnek maguktól, az épületet lezárják, a két tévés bennragad néhány tűzoltóval és rendőrrel maguk körül. Kiderül, hogy egy vírus van jelen a lakásban, ami harapás útján terjed. A fertőzöttek dührohamot kapnak és megtámadják az embereket. Aki látta a 28 nappal/héttel később filmeket, annak ez sem lesz idegen. A túlélőkpróbálnak kijutni az épületből, de a karantén miatt nem jutnak ki. Megtudják, hogy van egy kijárat a padláson, de akkorra már csak ketten maradnak. Pablo, az operatőr és Ángela a riporter. A film a padláson ér véget, egy előhalott elkapja őket, de nem derül ki, hogy túlélik-e. Mivel készül a folytatás és abban is Manuela Velasco fogja játszani a riporternő szerepét, ezért valószínű a túlélés.[/spoiler]


A film eredeti nyelve spanyol, de akit ez zavar az talál angol, illetve magyar hangsávosat is. Még annyit, hogy Spanyolországban nagy siker lett, ezértHollywood gyorsan elkészítette a saját változatát, Quarantine néven. Mivel az egész a [Rec]-re épül, ezért túl sok eltérés nincs a két film között. Én az eredetit ajánlom, mégiscsak tőlük az ötlet, ráadásul a kisebb látószögű kamera miatt talán még izgulósabb is, mint az amerikai. A remake-ben egyébként ‘a Dexter nővéreként’ elhíresült Jennifer Carpenter játssza Ángelát.

A filmnek izgalmas hangulata van, ami főleg a kézikamerának köszönhető. Nyugodt szívvel tudom ajánlani a horror műfaj kedvelőinek. A folytatást pedig várjuk.

★★★★½ – Ajánlott.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika film [rec]

A bejegyzés trackback címe:

https://bence.blog.hu/api/trackback/id/tr625163954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása