bence.blog.hu

Blog aktuális témákról. A fő irányvonal: tech, web, kütyük, sorozatok, filmek, Apple, appok stb.

Címkék

444.hu (1) 500 days of summer (1) 500 nap nyár (1) agymenők (1) akció (1) alkalmazás (6) android (3) apple (21) app store (2) aranypart (1) a bombák földjén (1) a cég (1) a folyó (1) a közösségi háló (1) balaton (1) barátság extrákkal (1) battlefield 4 (1) boardwalk empire (1) budapest (10) cegléd (1) colin mcrae rally (1) derült égből család (1) diplomatavadász (1) előzetes (1) etarget (1) facebook (7) farkas (1) Fast & Furious 6 (1) film (12) friends with benefits (1) gameplay (1) game of thrones (2) gengszterkorzó (1) google reader (1) grand theft auto (1) grand theft auto 3 (1) grand theft auto 5 (2) hacktion (1) Halálos iramban 6 (1) happy town (1) hawaii five-0 (1) how to make it in america (2) index.hu (1) ingyen alert (1) instagram (1) interjú (1) ios (10) ipad (8) iphone (9) jackass (1) játék (14) jobs (1) kemény motorosok (1) képek (5) kergetjük az amerikai álmot (2) kívülállók (2) kritika (29) kütyü (1) life unexpected (1) local nyúz (1) lost (1) lost girl (1) mac (1) melrose place (2009) (1) mirrors edge (1) misfits (2) mobil (1) nancy ül a fűben (2) no ordinary family (1) online marketing (1) összeesküvés (1) podcast (1) politika (1) póló (1) postafiók (1) programajánló (1) quake live (1) samsung (1) shit my dad says (1) siófok (1) skins (4) social (3) sons of anarchy (1) sorozat (28) sport (1) spotify (1) steve jobs (4) stream (1) tech (17) telekom (1) tesco (1) the big bang theory (1) the big c (1) the event (1) the firm (1) the hurt locker (1) the river (1) the social network (1) tomb raider (1) torrent (1) trónok harca (2) videó (14) vízilabda (1) web (16) weeds (2) wilfred (us) (1) xbox 360 (1) xbox one (1) zene (2) zombieland (1) [rec] (1) [rec] 2 (1)

Sorozat: No Ordinary Family

2010.08.22. 16:03 bence_

A No Ordinary Family érdekes koncepció, mert családi körbe hozza el azt, amit a Hősökben vagy a Misfits-ben már láthattak a nézők. Nem igazán foglalkoztunk eddig a sorozattal, ezért mindjárt az alapsztorival kezdem. A történet egy átlagos családról szól, akik igaz, hogy egy tető alatt élnek, de már alig beszélnek egymással. Mindenki a saját gondjaival van elfoglalva. Az apa a rendőrségen dolgozik, az anya kémikus, a két gyerek pedig iskolába jár, egymásra alig jut idejük. Egyik nap kitalálják, hogy elutaznak Dél-Amerikába, hátha akkor majd újra összekovácsolódik a család. Itt kezdődik el az, amire soha nem számítottak volna.

Every story has a beginning. But ours doesn't start the way i may think.

media_httpsorozatnezo_lbdcf-scaled1000.jpg

Az utazás során repülőgép szerencsétlenséget szenvednek és a vízbe zuhannak, amiben - mint később kiderült - volt valamiféle furcsa anyag. Mindenki túlélte a balesetet, leszámítva a pilótát, de ettől az anyagtól mindnyájan furcsa képességekre tesznek szert. Ezekre majd csak hazatérésük után, néhány nap múlva lesznek figyelmesek. Jim a bűnüldözés során látja hasznát nem mindennapi ("no ordinary") adottságának. A legfőbb abilitás, amivel rendelkezik, hogy képes megfogni a fegyverből kilőtt golyókat, tud nagyot ugrani és többnyire sebezhetetlen. Stephanie (Julie Benz), mint mindig, késésben van aznap is, amikor rájön, hogy ő szupergyorsan tud futni. A lányuk képes olvasni mások gondolatában, a fiuk pedig bonyolult képleteket old meg pillanatok alatt. Mind olyan dolog, amiket már láthattunk más filmekben, sorozatokban.

media_httpsorozatnezo_dibzb-scaled1000.jpg

Érzésem szerint itthon nem lesz nagy túlélési esélye, ahogy a Hősöknek sem volt anno. Egy kisebb kábeles csatornán, mint mondjuk az AXN egész jól tudna produkálni, de országos adón semmiképp sem tudom elképzelni, mert nem fog milliókat vonzani a témája.

A készítőknek ugyanakkor gratuláció jár, amiért ennyire jól ültették át a hősökkel operáló sztorit egy családias légkörbe. A karakterek is jók, Julie Benz pedig nagyot dob az összképen. Nem vártam sokat, de pont azt kaptam, amire számítottam. A No Ordinary Family így már biztosan azon őszi sorozatok közé tartozik, amelyeket érdemes lesz minimum bepróbálni. Innen már csak az a kérdés maradt, hogy merre fog elmenni a történet, ki mire tudja használni a képességét. Értékelés szempontjából 7/10 jár neki, mert lekötött végig, de a komolyabb akciók még váratnak magukra.

★★★½☆


Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat no ordinary family

A bejegyzés trackback címe:

https://bence.blog.hu/api/trackback/id/tr405164026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása